Εθνόσημο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
English  Ελληνικά
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    

Λεπτομέρειες Δημοσιεύματος

Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 17/3/2017

Επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή στο Κιλκίς

Την ανάγκη άμεσης μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου Κιλκίς υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την πόλη, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Σάρλη.

«Οι χώροι αυτοί ευτελίζουν τη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης και είναι ντροπή για μια πολιτισμένη χώρα», είπε ο Υπουργός κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης. Ανάλογες είναι οι συνθήκες λειτουργίας και του Πρωτοδικείου. Ο κ. Κοντονής δεσμεύθηκε να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος το συντομότερο δυνατόν και δήλωσε πως διαφαίνεται η δυνατότητα οριστικής λύσης στους επόμενους 6-7 μήνες. 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μελετά τη συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών στο κτίριο του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός συναντήθηκε εκτάκτως με τον Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίουκ.κ. Εμμανουήλ, από τον οποίο βρήκε θετική ανταπόκριση. Εναλλακτικά,  εξετάζεται από το ΥΔΔΑΔ η μεταφορά του Ειρηνοδικείου Κιλκίς στο κλειστό εδώ και χρόνια κτίριο της πρώην Εργατικής Εστίας, το οποίο ανήκει στον ΟΑΕΔ.


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Δημιουργία: SDC Α.Ε.