Εθνόσημο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
English  Ελληνικά
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    

Λεπτομέρειες Δημοσιεύματος

Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 17/3/2017

Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή μετά την επίσκεψή του στη δικαστική φυλακή Διαβατών

Ο Υπουργός, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής μετά την επίσκεψή του στη δικαστική φυλακή Διαβατών έκανε στους δημοσιογράφους την ακόλουθη δήλωση:

«Ήθελα να έχω μια εικόνα από τις φυλακές των Διαβατών μετά την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα για να δω τις συνθήκες, να καταγράψουμε τα προβλήματα και να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν για την επίλυσή τους.

Η φυλακή Διαβατών μπορώ να πω ότι βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Λειτουργούν δύο δομές απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ για κρατούμενους που έχουν εμπλοκή με ναρκωτικά. Εκείνο που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, λειτουργεί εξαιρετικά και θα το ενισχύσουμε όσο μπορούμε, είναι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο οποίο φοιτούν δεκάδες κρατούμενοι. Όπως τους είπα, η παρουσία τους εδώ σε συνθήκες κράτησης τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν σταγόνες ελευθερίας. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, τα καταγράψαμε με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους. Θέλω να πω όμως ότι η Κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής, έχει την πρόθεση να τα αντιμετωπίσει με αγάπη για τον κρατούμενο. Για τον λόγο αυτόν το επιπλέον χρηματικό ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε το Υπουργείο από τον φετινό προϋπολογισμό, θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές.

Είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω ακόμη ότι υλοποιούμε άμεσα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών για αλλοδαπούς κρατούμενους».


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Δημιουργία: SDC Α.Ε.