Εθνόσημο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
English  Ελληνικά
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    

Λεπτομέρειες Δημοσιεύματος

Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 7/4/2017

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας  στη Φυλακή Χανίων

Ένα ακόμα Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στη Φυλακή Χανίων, εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Απριλίου, από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ευτύχη Φυτράκη, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη και των τοπικών αρχών. Το Σχολείο ήδη λειτουργεί και συμβάλλει στη δημιουργική απασχόληση των κρατουμένων αλλά και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι εξασφαλίστηκαν οι πιστώ­σεις, γίνονται οι μελέτες και μέχρι τον Ιούλιο θα δημοπρατηθεί το κτίριο εκπαίδευσης και απασχόλησης στην ίδια φυλακή. Ήδη για την ενίσχυση της εκπαίδευσης στις φυλακές ιδρύθηκαν πέντε νέα Σ.Δ.Ε. (Νιγρίτα, Δομοκό, Πάτρα, Μαλανδρίνο, Χανιά), δύο Δημοτικά Σχολεία (Θήβα, Κομοτηνή) ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και προγράμματα κατάρτισης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ (Τρίκαλα, Δομοκό, Χανιά) ή εκμάθησης ελληνικών, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Νιγρίτα).

Με τις εκπαιδευτικές αυτές δράσεις επιδιώκεται όχι μόνο η βελτίωση των συνθηκών κράτησης αλλά και η υποβοήθηση της επαγγελματικής και κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων. Η επανένταξη βρίσκεται άλλωστε στον πυρήνα της αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Δημιουργία: SDC Α.Ε.