Εθνόσημο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
English  Ελληνικά
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    
1

Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 24/9/2010
­

Α. Ο ρυθμός απονομής της ποινικής δικαιοσύνης στη χώρα μας σήμερα είναι αφόρητα βραδύς. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι η όλη κατάσταση προσεγγίζει, αν δεν ταυτίζεται με το καθεστώς της «αρνησιδικίας», που στο χώρο της ποινικής δίκης εκφράζεται με τη μορφή της «ατιμωρησίας». Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται ιδιαίτερα οξύ στο επίπεδο των κακουργημάτων, πολλά από τα οποία δεν έχουν εισέτι δικαστεί σε πρώτο βαθμό, παρόλο που από το χρόνο τελέσεώς τους έχει παρέλθει διάστημα μείζον της 12ετίας. Σε όχι λίγες περιπτώσεις, το αμετάκλητο της σχετικής κρίσης προσεγγίζει τη συμπλήρωση του χρόνου της παραγ­ραφής.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 24/9/2010
­

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ«ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ»

Τόσο τα διοικητικά δικαστήρια όσο και το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβαρύνονται κάθε χρόνο με μεγάλο αριθμό υποθέσεων. Η εκδίκασή τους καθυστερεί όμως σημαντικά, με όλες τις παρεπόμενες δυσμενείς συνέπειες για την παροχή έννομης προστασίας και, εν γένει, το κράτος δικαίου. Οι αιτίες που προκαλούν τις καθυστερήσεις είναι πολλές. Η οξύτητα του προβλήματος επιβάλλει τη λήψη μέτρων που θα έχουν άμεση απόδοση, δίνοντας στον πολίτη απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 23/9/2010
­

Στην ουσιαστική προσπάθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, να ενταχθεί σε όλες τις δημόσιες πολιτικές το αίτημα της ισότητας αναφέρθηκε ο Υπουργός Χάρης Καστανίδης, στο χαιρετισμό που απεύθυνε στην ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας με θέμα το «Εθνικό Πρόγραμμα για την ουσιαστική ισότητα των φύλλων 2010-2013».

­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 17/9/2010
­

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης κίνησε τις διαδικασίες για την πλήρωση στο Ελεγκτικό Συνέδριο της θέσης του Προέδρου του και δυο θέσεων Αντιπροέδρων. Ο Υπουργός εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου αποφάσισαν, ομόφωνα, να προεπιλεγούν οι παρακάτω δικαστικοί λειτουργοί (αναφέρονται κατ’ αλφαβητική σειρά):

­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 15/9/2010
­­

Τίθεται από σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2010 σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «για τον εξορθολογισμό διαδικασιών και επιτάχυνση της διοικητικής δίκης». Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 και, αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 14/9/2010
­

Τίθεται από σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2010 σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «για την επιτάχυνση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης». Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 και, αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 3/9/2010
­­

Τέλος στην «κολπική έρευνα» των γυναικών κρατουμένων έθεσε με απόφασή του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Απόστολος Κατσιφάρας. Στην απόφαση τονίζεται ότι η ενδοσωματική έρευνα θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 23 παράγραφος 6 του ν. 2776/99 (Σωφρονιστικός Κώδικας)


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 30/8/2010
­

Με εντολή του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Απόστολου Κατσιφάρα, διεξάγεται έρευνα για την περίεργη υπόθεση τραυματισμού του κρατούμενου στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρικάλων Πάλλη Ευάγγελου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 25/8/2010

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, προχωρά κατά προτεραιότητα στην κίνηση των διαδικασιών  με στόχο την ταχεία και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ως βασικές επιλογές του είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και η διαμόρφωση συνθηκών διαφάνειας στην εξέλιξη των διοικητικών δράσεων και εν τέλει τη λογοδοσία στον πολίτη. 


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 25/8/2010
­

Με το νόμο 3860, που ψηφίσθηκε τον Ιούνιο και αφορά στη βελτίωση της ποινικής νομοθεσίας για τους ανήλικους, προβλέφθηκε για πρώτη φορά η ίδρυση του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ).

­

Σελίδα 103 από 113Πρώτη   Προηγούμενη   98  99  100  101  102  [103]  104  105  106  107  Eπόμενη   Τελευταία   
  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

diavgeia_banner
epanodos_banner
     
 

Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 
     
     
 

ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ-ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

 
     
Διαφορετικότητα
Amber_Alert
Silver Alert

 

     
 

ΧΑΡΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

 
     
     
 

Αυτοτελές Τμήμα Ποινικού Μητρώου - Τηλεφωνικό Κέντρο: 210.7767.300

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 8:30-13:00

'Ωρες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης: 8:30-14:30

Διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου: ypdipimi@otenet.gr

FAX: 210.7767.187-8

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ

 
     

Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς   Level Double-A conformance,W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0

 

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  
» Ηγεσία
» Οργανόγραμμα
» Οργανισμός
» Εποπτευόμενοι Φορείς
» Επιχειρησιακά Προγράμματα
» Οργανόγραμμα Δικαστηρίων στην Ελλάδα
» Διάρθρωση Πολιτικών κ Ποινικών Δικαστηρίων

» Διάρθρωση Διοικητικών Δικαστηρίων
 
» Νόμοι που έχουν ψηφιστεί από το ΥΔΔΑΔ από 1990 μέχρι σήμερα
» Νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση

» Νομοσχέδια που βρίσκονται υπό κατάθεση και μετά τη δημόσια διαβούλευση
» Οργάνωση του Σωφρονιστικού Συστήματος στην Ελλάδα 
» Νομοθεσία 
» Πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

» Στατιστικά στοιχεία κρατουμένων
       
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ &  ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ/ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
» Ευρωπαϊκή Ένωση και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 
» Διεθνείς Οργανισμοί και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

» Διεθνής Δικαστική Συνεργασία σε αστικές υποθέσεις
»Διεθνής Δικαστική Συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις
 
» Προμήθειες
» Προσλήψεις 
» Διαγωνισμοί
» Έργα Έσπα
» Διαβουλεύσεις
» Δελτία Τύπου 
» Ανακοινώσεις 
» Νομοθετικό Έργο 
» Ημερολόγιο 

» Οδηγός «Πολίτης κ Δικαιοσύνη» 
» Έντυπα Αιτήσεων 
» Συχνές Ερωτήσεις 
» Φόρμα Επικοινωνίας 
» Πληροφορίες   
» Διαμεσολάβηση

 

 

Δημιουργία: SDC Α.Ε.