Εθνόσημο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
English  Ελληνικά
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    

Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 24/5/2011

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη γνωστοποίηση των στοιχείων συνταξιούχων βουλευτών που εγείρουν αξιώσεις καταβολής αναδρομικών διευκρινίζονται τα εξής:
Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με ερωτήσεις τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη ζήτησαν την γνωστοποίηση της λίστας των ονομάτων των συνταξιούχων βουλευτών.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 19/5/2011

Σειρά εξετάσεων στους κρατούμενους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα πραγματοποιεί, από τις 16 έως και τις 27 Μαΐου 2011, κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.
Η εξειδικευμένη ομάδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. μετά από έγκριση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρίνου Σκανδάμη, θα εξετάσει τους κρατούμενους προκειμένου να δημιουργηθούν πλήρεις φάκελοι με ιατρικό ιστορικό. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί η ψυχοκοινωνική προσέγγιση των ανήλικων κρατουμένων.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 12/5/2011

Στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου διαπιστώθηκαν, μετά από τέστ μαντού, 21 ύποπτα κρούσματα σε κρατουμένους. Ήδη, τέσσερις εξ αυτών, μετά από ακτινογραφίες στο Νοσοκομείο Άμφισσας, μετήχθησαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού αφού χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Οι κρατούμενοι θα υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πάσχουν από φυματίωση. Για τους υπόλοιπους 17 κρατούμενους ο ακτινολογικός έλεγχος δεν έδειξε τίποτα ύποπτο, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα φυματίωσης.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει τέστ μαντού και στους 47 κρατούμενους της ίδιας πτέρυγας αλλά και σε 45 υπαλλήλους του Καταστήματος Κράτησης, ενώ χορηγείται προληπτικά χημειοπροφύλαξη σε επτά κρατούμενους.

Παράλληλα, το Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. να αποστείλει, μέσα στα επόμενα 24ωρα, κλιμάκιο στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου προκειμένου να γίνει τέστ μαντού στο σύνολο των κρατουμένων και του προσωπικού.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 9/5/2011

Η επιθυμία για δημιουργία και επαφή μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Απόδειξη η θεατρική παράσταση «Αφετηρία» της 15μελούς πολυσυλλεκτικής ομάδας των κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα , σε σκηνοθεσία Στάθη Γράψα.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 6/5/2011

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης και ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος σας προσκαλούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, 10 Μαΐου 2011, στις 11.30 π.μ.
Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 29/4/2011

Ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού, κατά τη διάρκεια ελέγχου της αλληλογραφίας. Ο φάκελος είχε αποστολέα κάτοικο του εξωτερικού και παραλήπτη αλλοδαπό υπήκοο που φερόταν ως κρατούμενος στον Κορυδαλλό.
Ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ο φάκελος εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη. Από την έρευνα δεν προέκυψε η ύπαρξη εκρηκτικής ύλης.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 28/4/2011

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης κίνησε τις διαδικασίες για την πλήρωση των θέσεων: του Προέδρου και δύο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 18/4/2011

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, όπως είχε ανακοινώσει στη Βουλή την Πέμπτη 14 Απριλίου, απέστειλε έγγραφο προς την εταιρία SIΕMENS A.E.,με το οποίο η τελευταία καλείται να παράσχει εξηγήσεις, ενόψει της διερευνώμενης επιβολής κατά νόμο διοικητικών κυρώσεων σε βάρος της. Η παροχή εξηγήσεων αφορά παραβάσεις που αποδίδονται στη SIΕMENS A.E. με αποφάσεις της Γερμανικής Δικαιοσύνης και για τις οποίες έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας μας.

Στην κλήση, που επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή, τάσσεται η προβλεπόμενη από το νόμο σύντομη προθεσμία για την παροχή εξηγήσεων ενώπιον των Γενικών Γραμματέων Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιάννη Ιωαννίδη και Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 12/4/2011

Τα Καταστήματα Κράτησης σε ολόκληρη την Ελλάδα υποδέχονται το «Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης».


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 31/3/2011

Η εξυπηρέτηση των πολιτών που αναζητούν το δίκιο τους και η επιτάχυνση στους ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης, είναι ο διπλός στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή του νέου θεσμού της διαμεσολάβησης, τόνισε στην ομιλία του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, σε επιστημονική εκδήλωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τίτλο «Ο νέος θεσμός της διαμεσολάβησης».


Σελίδα 106 από 125Πρώτη   Προηγούμενη   101  102  103  104  105  [106]  107  108  109  110  Eπόμενη   Τελευταία   
  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

diavgeia_banner
epanodos_banner
     
 

Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 
     
     
 

ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ-ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

 
     
Διαφορετικότητα
Amber_Alert
Silver Alert

 

     
 

ΧΑΡΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

 
     
     
 

Αυτοτελές Τμήμα Ποινικού Μητρώου - Τηλεφωνικό Κέντρο: 210.7767.300

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 8:30-13:00

'Ωρες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης: 8:30-14:30

Διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου: ypdipimi@otenet.gr

FAX: 210.7767.187-8

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ

 
     
     
   
     

Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς   Level Double-A conformance,W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0

 

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  
» Ηγεσία
» Οργανόγραμμα
» Οργανισμός
» Εποπτευόμενοι Φορείς
» Επιχειρησιακά Προγράμματα
» Οργανόγραμμα Δικαστηρίων στην Ελλάδα
» Διάρθρωση Πολιτικών κ Ποινικών Δικαστηρίων

» Διάρθρωση Διοικητικών Δικαστηρίων
 
» Νόμοι που έχουν ψηφιστεί από το ΥΔΔΑΔ από 1990 μέχρι σήμερα
» Νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση

» Νομοσχέδια που βρίσκονται υπό κατάθεση και μετά τη δημόσια διαβούλευση
» Οργάνωση του Σωφρονιστικού Συστήματος στην Ελλάδα 
» Νομοθεσία 
» Πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

» Στατιστικά στοιχεία κρατουμένων
       
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ &  ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ/ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
» Ευρωπαϊκή Ένωση και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 
» Διεθνείς Οργανισμοί και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

» Διεθνής Δικαστική Συνεργασία σε αστικές υποθέσεις
»Διεθνής Δικαστική Συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις
 
» Προμήθειες
» Προσλήψεις 
» Διαγωνισμοί
» Έργα Έσπα
» Διαβουλεύσεις
» Δελτία Τύπου 
» Ανακοινώσεις 
» Νομοθετικό Έργο 
» Ημερολόγιο 

» Οδηγός «Πολίτης κ Δικαιοσύνη» 
» Έντυπα Αιτήσεων 
» Συχνές Ερωτήσεις 
» Φόρμα Επικοινωνίας 
» Πληροφορίες   
» Διαμεσολάβηση

 

 

Δημιουργία: SDC Α.Ε.