Εθνόσημο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
English  Ελληνικά
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    

Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 28/6/2017

Επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή στην Άρτα

Ικανοποιημένος από τον εύρυθμο τρόπο λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών της Άρτας δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρος Κοντονής κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο της πόλης. Ο Υπουργός συναντήθηκε και συνομίλησε ξεχωριστά με τα Προεδρεία των δικαστικών σχηματισμών, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων καθώς και του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας.

Κατά τις διαδοχικές συναντήσεις του ο κ. Κοντονής γνωστοποίησε ότι εντός του 2017 πρόκειται να εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης για την ανακαίνιση του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου, που αποτελεί εξάλλου και ιστορικό κτίριο στο κέντρο της πόλης, για να μεταφερθούν εκεί ορισμένες δικαστικές υπηρεσίες του νομού.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τα προεδρεία των δικαστικών σχηματισμών να τον ενημερώσουν σχετικά με το χρόνο έκδοσης των αποφάσεων και για τον αριθμό των εκκρεμών υποθέσεων. Οι απαντήσεις που έλαβε ήταν ικανοποιητικές αφού για παράδειγμα στην ανάκριση εκκρεμούν μόλις 48 δικογραφίες.

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου, όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και τα συναινετικά διαζύγια. Μάλιστα, για την προωθούμενη ρύθμιση των συναινετικών διαζυγίων, τα οποία θα εκδίδονται πλέον από συμβολαιογράφο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για «τομή στο οικογενειακό δίκαιο» και κάλεσε τους δικηγόρους να στηρίξουν αυτό το νομοσχέδιο.

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης συνόδευαν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Βουλευτής Άρτας, κ. Όλγα Γεροβασίλη, ο Βουλευτής Άρτας, κ. Βασίλης Τσίρκας και η Διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου κα. Σοφία Θελερίτη.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας ο κ. Κοντονής απάντησε ως εξής:

Για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ:

«Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κατέθεσε μια πρόταση απολύτως σωστή και εποικοδομητική. Παρά ταύτα οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις χωρίς λογική. Νομίζω ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτή την απόφαση. Η ΝΔ προσπαθώντας να πλήξει την Κυβέρνηση με κάθε μέσο δεν διστάζει να δυναμιτίζει τη σταθερότητα και να πλήττει την οικονομία στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Η Δεξιά δεν αντιπολιτεύεται την Κυβέρνηση, αντιπολιτεύεται τη χώρα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ελπίζω να επικρατήσει η κοινή λογική».

Για την υπόθεση του NOOR1:

«Θλίβομαι όταν παρατηρώ ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης η ΝΔ και οι συμπληρωματικές προς αυτή δυνάμεις στο Κοινοβούλιο και εννοώ το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, θεώρησαν καλό να δημιουργήσουν ένταση καθ ήν στιγμήν υπάρχει εισαγγελική και δικαστική διερεύνηση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. Και θλίβομαι περισσότερο όταν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και δη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύρονται πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα. Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, βάλλοντας εναντίον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, έχει πέσει στο κενό διότι τελικά αποδείχθηκε συνήγορος και συμπαραστάτης των διαπλεκόμενων οικονομικών συμφερόντων εις βάρος της διαδικασίας διερεύνησης της αλήθειας και μάλιστα για μια υπόθεση διασποράς στην Ελλάδα και πιθανόν και αλλού 2 και πλέον τόνων καθαρής ηρωίνης».

Για το αίτημα ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Άρτα:

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει απολύτως θετικά αυτό το αίτημα και ήδη ανακοίνωσα στους δικαστές και τους εισαγγελείς που συνάντησα σήμερα αλλά και στους συναδέλφους μου δικηγόρους ότι προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η αποκατάσταση του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου της Άρτας. Μπορεί και πιο σύντομα από το τέλος του χρόνου, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο να έχουν εκδοθεί τα τεύχη δημοπράτησης για την επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου, όποτε αυτό θα καταστεί απολύτως λειτουργικό και αξιοποιήσιμο για τις δικαστικές υπηρεσίες του νομού».


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

diavgeia_banner
epanodos_banner
     
 

Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 
     
     
 

ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ-ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

 
     
Διαφορετικότητα
Amber_Alert
Silver Alert

 

     
 

ΧΑΡΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

 
     
     
 

Αυτοτελές Τμήμα Ποινικού Μητρώου - Τηλεφωνικό Κέντρο: 210.7767.300

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 8:30-13:00

'Ωρες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης: 8:30-14:30

Διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου: ypdipimi@otenet.gr

FAX: 210.7767.187-8

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ

 
     
     
   
     

Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς   Level Double-A conformance,W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0

 

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  
» Ηγεσία
» Οργανόγραμμα
» Οργανισμός
» Εποπτευόμενοι Φορείς
» Επιχειρησιακά Προγράμματα
» Οργανόγραμμα Δικαστηρίων στην Ελλάδα
» Διάρθρωση Πολιτικών κ Ποινικών Δικαστηρίων

» Διάρθρωση Διοικητικών Δικαστηρίων
 
» Νόμοι που έχουν ψηφιστεί από το ΥΔΔΑΔ από 1990 μέχρι σήμερα
» Νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση

» Νομοσχέδια που βρίσκονται υπό κατάθεση και μετά τη δημόσια διαβούλευση
» Οργάνωση του Σωφρονιστικού Συστήματος στην Ελλάδα 
» Νομοθεσία 
» Πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

» Στατιστικά στοιχεία κρατουμένων
       
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ &  ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ/ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
» Ευρωπαϊκή Ένωση και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 
» Διεθνείς Οργανισμοί και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

» Διεθνής Δικαστική Συνεργασία σε αστικές υποθέσεις
»Διεθνής Δικαστική Συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις
 
» Προμήθειες
» Προσλήψεις 
» Διαγωνισμοί
» Έργα Έσπα
» Διαβουλεύσεις
» Δελτία Τύπου 
» Ανακοινώσεις 
» Νομοθετικό Έργο 
» Ημερολόγιο 

» Οδηγός «Πολίτης κ Δικαιοσύνη» 
» Έντυπα Αιτήσεων 
» Συχνές Ερωτήσεις 
» Φόρμα Επικοινωνίας 
» Πληροφορίες   
» Διαμεσολάβηση

 

 

Δημιουργία: SDC Α.Ε.