Εθνόσημο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
English  Ελληνικά
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    

Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 30/3/2010
­

Με κοινή πρωτοβουλία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Απόστολου Κατσιφάρα και της Υφυπουργού Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύης Χριστοφιλοπούλου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, σύσκεψη με αντικείμενο τη λειτουργία σχολείων μέσα στις φυλακές.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 29/3/2010

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη φάση, ύστερα από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, η διοικητική έρευνα για την υπόθεση των μεγάλων αποκλίσεων που παρουσιάστηκαν στην βαθμολόγηση και αναβαθμολόγηση των γραπτών εξετάσεων του διαγωνισμού για την κάλυψη κενών θέσεων συμβολαιογράφων.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 22/3/2010
O Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρης Καστανίδης θέτει από σήμερα, 22 Μαρτίου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Μ. Τετάρτης 31 Μαρτίου 2010, σε δημόσια διαβούλευση, το νομοσχέδιο για τις «Βελτιώσεις της ποινικής νομοθεσίας για τους ανήλικους δράστες και ίδρυση Νομικού Προσώπου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της τέλεσης αξιόποινων πράξεων από ανηλίκους». 

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 22/3/2010
­

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα δυσλειτουργίας, διάχυσης ευθυνών, παράλληλων αρμοδιοτήτων, αναποτελεσματικότητας και σύγχυσης που παρουσιάζονται στα διάφορα επίπεδα της Διοίκησης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προχωρά στον εξορθολογισμό των υπηρεσιών του που σχετίζονται με τον έλεγχο και την εποπτεία του σωφρονιστικού συστήματος και των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών.­

­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 22/3/2010
­

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

«ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ»

  • Τροποποιείται το άρθρο 54 του Ποινικού Κώδικα, ώστε να προβλεφθεί πλέον ότι ο ποινικός σωφρονισμός δεν μπορεί κατ’ αρχήν να έχει διάρκεια μεγαλύτερη των δέκα ετών. Θα μπορεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων να ανέρχεται μέχρι 15 έτη. ­
­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 22/3/2010

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 στις 13.00, σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσει το σχέδιο νόμου για την ανήλικη παραβατικότητα και το δίκτυο προστασίας του παιδιού σε κίνδυνο.

­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 18/3/2010
­

Ο Χάρης Καστανίδης, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γιώργο Καλαμίδα, ζητεί την παραπομπή στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ) να μην τεθεί σε προσωρινή αργία ο Πρωτοδίκης Νίκος Ζαγοριανός.

­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 11/3/2010
Θύμα εγκληματικής βίας έπεσε 25χρον­ος σωφρονιστικός υπάλληλος, έξω από το σπίτι του, από αλλοδαπό πρώην κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού.
­­­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 10/3/2010
­

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Απόστολος Κατσιφάρας δέχτηκε σήμερα (9.3.2010) σε συνάντηση την Υπουργό Σωφρονιστικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας Νοτίου Αφρικήςκα Nosivviwe Mapisa – Nqakula, η οποία συνοδευόταν από κλιμάκιο αντιπροσωπείας, έπειτα από σχετικό αίτημα.

­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 10/3/2010
­

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Απόστολος Κατσιφάρας συναντήθηκε σήμερα (9.3.2010) με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αναστολής (European Organization for Probation) κ. Leo Tigges, όπου εξετάστηκε η δυνατότητα συμμετοχής της χώρας στον εν λόγω οργανισμό, κατόπιν αιτήματός του.

­

Σελίδα 108 από 113Πρώτη   Προηγούμενη   103  104  105  106  107  [108]  109  110  111  112  Eπόμενη   Τελευταία   
  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς   Level Double-A conformance,W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0

 

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  
» Ηγεσία
» Οργανόγραμμα
» Οργανισμός
» Εποπτευόμενοι Φορείς
» Επιχειρησιακά Προγράμματα
» Οργανόγραμμα Δικαστηρίων στην Ελλάδα
» Διάρθρωση Πολιτικών κ Ποινικών Δικαστηρίων

» Διάρθρωση Διοικητικών Δικαστηρίων
 
» Νόμοι που έχουν ψηφιστεί από το ΥΔΔΑΔ από 1990 μέχρι σήμερα
» Νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση

» Νομοσχέδια που βρίσκονται υπό κατάθεση και μετά τη δημόσια διαβούλευση
» Οργάνωση του Σωφρονιστικού Συστήματος στην Ελλάδα 
» Νομοθεσία 
» Πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

» Στατιστικά στοιχεία κρατουμένων
       
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ &  ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ/ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
» Ευρωπαϊκή Ένωση και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 
» Διεθνείς Οργανισμοί και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

» Διεθνής Δικαστική Συνεργασία σε αστικές υποθέσεις
»Διεθνής Δικαστική Συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις
 
» Προμήθειες
» Προσλήψεις 
» Διαγωνισμοί
» Έργα Έσπα
» Διαβουλεύσεις
» Δελτία Τύπου 
» Ανακοινώσεις 
» Νομοθετικό Έργο 
» Ημερολόγιο 

» Οδηγός «Πολίτης κ Δικαιοσύνη» 
» Έντυπα Αιτήσεων 
» Συχνές Ερωτήσεις 
» Φόρμα Επικοινωνίας 
» Πληροφορίες   
» Διαμεσολάβηση

 

 

Δημιουργία: SDC Α.Ε.