Εθνόσημο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
English  Ελληνικά
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    

Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου, Προσλήψεις
Ημ/νία Δημοσίευσης : 30/4/2010

­

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, κίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο νέος νόμος 3841/2010 που προβλέπει την πλήρωση των θέσεων Προέδρων και Αντιπροέδρων στα τρία Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, του Γενικού Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου των Διοικητικών Δικαστηρίων.

­


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 28/4/2010
­

Σχέδιο Νόμου
« Για ορισμένα θέματα διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, στα πλαίσια ένταξης στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2008/52/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008»


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 28/4/2010
­

O Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρης Καστανίδης θέτει από σήμερα, 27 Απριλίου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 7 Μαΐου 2010, σε δημόσια διαβούλευση, το νομοσχέδιο « Για ορισμένα θέματα διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, στα πλαίσια ένταξης στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2008/52/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008»

­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 15/4/2010
­­

Με αφορμή ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, περί της θέσεως ή όχι σε προσωρινή αργία του Πρωτοδίκη Νίκου Ζαγοριανού, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 1/4/2010
Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα  της Μ. Τετάρτης  31 Μαρτίου 2010, η δημόσια  διαβούλευση  για την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τις «Βελτιώσεις της ποινικής νομο­θεσίας για τους ανήλικους δράστες και ίδρυση Νομικού Προσώπου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της τέλεσης αξιόποινων πράξεων από ανηλίκους». ­ ­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 31/3/2010
­

Ένορκη Διοικητική Εξέταση έχει διατάξει, από τις 4 Μαρτίου 2010, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Απ. Κατσιφάρας , προκειμένου να ερευνηθούν καταγγελίες που αφορούν ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκου, φιλοξενούμενου στη Στέγη Ανηλίκων Περισσού, από υπάλληλο ο οποίος την ίδια ημέρα απομακρύνθηκε από την εργασία του. ­
­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 30/3/2010
Με αφορμή σχετική ερώτηση, που κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων και η οποία θα απαντηθεί κατά τον Κανονισμό της Βουλής μόλις διαβιβαστεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γίνεται γνωστό ότι οι αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές προέβησαν σε άμεσες ενέργειες μετά τα πρώτα δημοσιεύματα του Τύπου για τις εταιρίες Daimler και Ferrostaal.

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 30/3/2010
Με τις κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού συναντήθηκε, το πρωί, ο Υφυπουρ­γός Δικαιοσύνης­, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Απόστολος Κατσιφάρας. ­­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 30/3/2010
­

Με κοινή πρωτοβουλία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Απόστολου Κατσιφάρα και της Υφυπουργού Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύης Χριστοφιλοπούλου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, σύσκεψη με αντικείμενο τη λειτουργία σχολείων μέσα στις φυλακές.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 29/3/2010

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη φάση, ύστερα από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, η διοικητική έρευνα για την υπόθεση των μεγάλων αποκλίσεων που παρουσιάστηκαν στην βαθμολόγηση και αναβαθμολόγηση των γραπτών εξετάσεων του διαγωνισμού για την κάλυψη κενών θέσεων συμβολαιογράφων.


Σελίδα 109 από 115Πρώτη   Προηγούμενη   104  105  106  107  108  [109]  110  111  112  113  Eπόμενη   Τελευταία   
  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς   Level Double-A conformance,W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0

 

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  
» Ηγεσία
» Οργανόγραμμα
» Οργανισμός
» Εποπτευόμενοι Φορείς
» Επιχειρησιακά Προγράμματα
» Οργανόγραμμα Δικαστηρίων στην Ελλάδα
» Διάρθρωση Πολιτικών κ Ποινικών Δικαστηρίων

» Διάρθρωση Διοικητικών Δικαστηρίων
 
» Νόμοι που έχουν ψηφιστεί από το ΥΔΔΑΔ από 1990 μέχρι σήμερα
» Νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση

» Νομοσχέδια που βρίσκονται υπό κατάθεση και μετά τη δημόσια διαβούλευση
» Οργάνωση του Σωφρονιστικού Συστήματος στην Ελλάδα 
» Νομοθεσία 
» Πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

» Στατιστικά στοιχεία κρατουμένων
       
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ &  ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ/ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
» Ευρωπαϊκή Ένωση και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 
» Διεθνείς Οργανισμοί και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

» Διεθνής Δικαστική Συνεργασία σε αστικές υποθέσεις
»Διεθνής Δικαστική Συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις
 
» Προμήθειες
» Προσλήψεις 
» Διαγωνισμοί
» Έργα Έσπα
» Διαβουλεύσεις
» Δελτία Τύπου 
» Ανακοινώσεις 
» Νομοθετικό Έργο 
» Ημερολόγιο 

» Οδηγός «Πολίτης κ Δικαιοσύνη» 
» Έντυπα Αιτήσεων 
» Συχνές Ερωτήσεις 
» Φόρμα Επικοινωνίας 
» Πληροφορίες   
» Διαμεσολάβηση

 

 

Δημιουργία: SDC Α.Ε.