Εθνόσημο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
English  Ελληνικά
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    

Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γιώργος Σάρλης 

Ο Γεώργιος Αθ. Σάρλης γεννήθηκε το 1983 στη Χαλκίδα Ευβοίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Έλαβε το πτυχίο του από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και κατόπιν ολοκλήρωσε ως αριστούχος μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος διδάκτορας νομικής στο ποινικό δίκαιο (ΑΠΘ).

Είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί ως συνεργάτης σε δικηγορικά γραφεία, ασχολούμενος κυρίως με ποινικές υποθέσεις. Παράλληλα, συνεργάστηκε με τη Μ.Κ.Ο. «Άρσις» και με το ΚΕ.Θ.Ε.Α., ενώ υπηρέτησε ως ειδικός συνεργάτης του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ. Οργάνωσε και συμμετείχε σε πρόγραμμα διδασκαλίας Η/Υ σε κρατούμενους της δικαστικής φυλακής Κομοτηνής και σε πρόγραμμα γραφής και ανάγνωσης σε ανήλικους Ρομά.  Εργάστηκε ως ερευνητής και αναλυτής σε διακρατικό ερευνητικό πρόγραμμα για την εμπορία ανθρώπων (AGIS Project -DeStoLi), ως ερευνητής στο πλαίσιο έρευνας του ΚΕΘΕΑ για την αξιολόγηση της πραγματογνωμοσύνης σχετικά με την εξάρτηση από τα ναρκωτικά στην ποινική δίκη και ως εμπειρογνώμονας -συνεργάτης της Expertise France (AFETI) σε ζητήματα συντονισμού της διοίκησης. Το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2013 -2014 παρέδιδε φροντιστηριακά μαθήματα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ με αντικείμενο «Γενική Θεωρία της Ποινής και Στοιχεία Σωφρονιστικού Δικαίου». Τέλος, έχει δημοσιεύσει παρατηρήσεις σε νομικά περιοδικά.

Από τον Μάρτιο του 2015 υπήρξε ειδικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2016 ειδικό επιστημονικό προσωπικό στο Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Την 26/08/2016 διορίστηκε γενικός γραμματέας στο ίδιο Υπουργείο, ασκώντας τα σχετικά καθήκοντα έως την 02/11/2017. Κατά το διάστημα αυτό διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Χαρίτων καθώς και Πρόεδρος του ΔΣ του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.). Ανέλαβε εκ νέου τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου την 06/09/2018.

  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς   Level Double-A conformance,W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0

 

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  
» Ηγεσία
» Οργανόγραμμα
» Οργανισμός
» Εποπτευόμενοι Φορείς
» Επιχειρησιακά Προγράμματα
» Οργανόγραμμα Δικαστηρίων στην Ελλάδα
» Διάρθρωση Πολιτικών κ Ποινικών Δικαστηρίων

» Διάρθρωση Διοικητικών Δικαστηρίων
 
» Νόμοι που έχουν ψηφιστεί από το ΥΔΔΑΔ από 1990 μέχρι σήμερα
» Νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση

» Νομοσχέδια που βρίσκονται υπό κατάθεση και μετά τη δημόσια διαβούλευση
» Οργάνωση του Σωφρονιστικού Συστήματος στην Ελλάδα 
» Νομοθεσία 
» Πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

» Στατιστικά στοιχεία κρατουμένων
       
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ &  ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ/ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
» Ευρωπαϊκή Ένωση και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 
» Διεθνείς Οργανισμοί και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

» Διεθνής Δικαστική Συνεργασία σε αστικές υποθέσεις
»Διεθνής Δικαστική Συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις
 
» Προμήθειες
» Προσλήψεις 
» Διαγωνισμοί
» Έργα Έσπα
» Διαβουλεύσεις
» Δελτία Τύπου 
» Ανακοινώσεις 
» Νομοθετικό Έργο 
» Ημερολόγιο 

» Οδηγός «Πολίτης κ Δικαιοσύνη» 
» Έντυπα Αιτήσεων 
» Συχνές Ερωτήσεις 
» Φόρμα Επικοινωνίας 
» Πληροφορίες   
» Διαμεσολάβηση

 

 

Δημιουργία: SDC Α.Ε.