Εθνόσημο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
English  Ελληνικά
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    

Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 13/11/2009
Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη τίθεται από σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009, σε δημόσια ανοιχτή διαβούλευση, η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου για την λήψη άμεσων μέτρων αποσυμφόρησης των φυλακών και την βελτίωση των συνθηκών κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 13/11/2009
­

Με αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη συγκροτήθηκαν δυο νομοπαρασκευαστικές επιτροπές με έργο την επεξεργασία σχεδίων νόμων για τον εξορθολογισμό και την επιτάχυνση στην απονομή της ποινικής και της διοικητικής δικαιοσύνη­ς.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 13/11/2009
­

Α. Κώδικας Ποινικής Δικονομίας­

Αντικατάσταση των άρθρων 282 παρ. 3 και 296 Κ.Π.Δ.
Αναδιατυπώνονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις επιβολής ή διατήρησης της προσωρινής κράτησης, έτσι ώστε να είναι πλέον σαφείς, συγκεκριμένες και ευχερώς αποδείξιμες. Τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν κατά το παρελθόν ήταν αόριστα και αξιολογικά, γεγονός που επέτρεψε την αδικαιολόγητη αύξηση του αριθμού των υποδίκων. Επιβάλλεται ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και για την απροσφορότητα των περιοριστικών όρων και για τη συνδρομή των νέων αντικειμενικών προϋποθέσεων προσωρινής κράτησης.

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 10/11/2009
­­

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χ. Καστανίδη στην εκδήλωση του Δ.Σ.Α. με θέμα: «1959-2009: 50 χρόνια από την Ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Κυρία πρόεδρε της Βουλής, κύριοι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, κύριε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριοι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων, των Ανεξαρτήτων Αρχών, κυρίες και κύριοι.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 6/11/2009
­

Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της καταγραφής των συνθηκών στις φυλακές της χώρας, με στόχο τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για βελτίωση και αλλαγή του σωφρονιστικού συστήματος, συνεχίζει τις επισκέψεις της στα σωφρονιστικά καταστήμ­ατα.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 6/11/2009
­

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικά με Δελτίο Τύπου του Δ.­Σ.Α.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 5/11/2009

Τις φυλακέςΚορυδαλλού επισκέφθηκε το ­πρωί ο υπουργόςΔικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων­Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, ουφυπουργός Απόστολος Κατσιφάρας και ηβοηθός Συνηγόρου του Πολίτη ΚαλλιόπηΣπανού.
­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 23/10/2009

­Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης ανακοινώνει ότι στη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου τοποθετείται ο Γιώργος Δημήτραινας, Λέκτορας του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.­

Η τοποθέτηση του κ. Δημήτ­ραινα έγινε μετά από αξιολόγηση όλων τωνυποψηφιοτήτων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείουΔικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που υποβλήθηκαν,όπως είναι γνωστό, μετά από δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος.  ­

­

Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 20/10/2009
­­

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης σήμερα το πρωί είχε συνεργασία με την ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο και στη συνέχεια είχε σύσκεψη με τους αντιπροέδρους του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.


Δελτία Τύπου
Ημ/νία Δημοσίευσης : 19/10/2009
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης  θα επισκεφθεί αύριο, 20/10/09, στις 11π.μ. το Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ την ίδια ώρα της Τετάρτης, 21/10/2009,  τον Άρειο Πάγο. Ο υπουργός  θα έχει συνεργασία με την ηγεσία των δυο Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Σελίδα 136 από 136Πρώτη   Προηγούμενη   127  128  129  130  131  132  133  134  135  [136]  Eπόμενη   Τελευταία   
  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς   Level Double-A conformance,W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0

 

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  
» Ηγεσία
» Οργανόγραμμα
» Οργανισμός
» Εποπτευόμενοι Φορείς
» Επιχειρησιακά Προγράμματα
» Οργανόγραμμα Δικαστηρίων στην Ελλάδα
» Διάρθρωση Πολιτικών κ Ποινικών Δικαστηρίων

» Διάρθρωση Διοικητικών Δικαστηρίων
 
» Νόμοι που έχουν ψηφιστεί από το ΥΔΔΑΔ από 1990 μέχρι σήμερα
» Νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση

» Νομοσχέδια που βρίσκονται υπό κατάθεση και μετά τη δημόσια διαβούλευση
» Οργάνωση του Σωφρονιστικού Συστήματος στην Ελλάδα 
» Νομοθεσία 
» Πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

» Στατιστικά στοιχεία κρατουμένων
       
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ &  ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ/ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
» Ευρωπαϊκή Ένωση και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 
» Διεθνείς Οργανισμοί και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

» Διεθνής Δικαστική Συνεργασία σε αστικές υποθέσεις
»Διεθνής Δικαστική Συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις
 
» Προμήθειες
» Προσλήψεις 
» Διαγωνισμοί
» Έργα Έσπα
» Διαβουλεύσεις
» Δελτία Τύπου 
» Ανακοινώσεις 
» Νομοθετικό Έργο 
» Ημερολόγιο 

» Οδηγός «Πολίτης κ Δικαιοσύνη» 
» Έντυπα Αιτήσεων 
» Συχνές Ερωτήσεις 
» Φόρμα Επικοινωνίας 
» Πληροφορίες   
» Διαμεσολάβηση

 

 

Δημιουργία: SDC Α.Ε.